Must see – новата реклама на Kenzo!

Must see – новата реклама на Kenzo!

Секогаш сакаме да споделиме нешто убаво, а според нас, ова е еден од најдобрите рекламни спотови во последно време. Погледнете го и мотивирајте се и Вие да направите креативно идејно решение за презентација на Вашиот бренд.  

Нов, вкусен клиент :)

Нов, вкусен клиент :)

Со задоволство објавуваме, дека почнавме соработка со еден од најреномираните ресторани во Македонија! Веруваме дека ретки се тие кои не слушнале за Гурмет 🙂 Ќе се обидеме преку социјалните мрежи да го доближиме вкусот на Гурмет во дигиталниот свет! Посетувајте ја нивната Facebook страница и очекувајте многу позитивни изненадувања 🙂 Пријатен апетит!

Аватар – како од филмот?

Аватар – како од филмот?

Дечки здраво! Често се сретнуваме со прашањето за името на нашата агенција – Аватар Медиа 🙂 Ако не сте дел од оние кои не прашале, а сакате да дознаете, here we go: Најчеста асоцијација е познатиот филм Avatar, кој е дело на познатиот режисер и 3-кратен добитник на Оскар, Џејмс Камерон. Сепак, идеата зад нашето[…]

Pinterest станува интересна платформа за маркетинг

Pinterest станува интересна платформа за маркетинг

Дали користите Pinterest? Ако одговорот на ова прашање е негативен, препорачуваме веднаш да се вклучите на 4-тата по големина социјална мрежа на планетава! Она што нас ни го привлекува вниманието е можноста Pinterest да се искористи за пласирање на маркетинг кампањите на нашите клиенти. Статистичките податоци говорат дека ова е платформа која не би требало да ја заобиколите во[…]

7 Facebook факти кои треба да ги знаете!

7 Facebook факти кои треба да ги знаете!

Маркетинг потенцијалот на Facebook станува поголем од ден на ден. Од последните податоци заклучно со Јули 2016, издвојуваме дел од фактите и бројките кои треба да ги знаете! На светско ниво, има 1,71 милијарда FB корисници (што претставува покачување од 15% во однос на минатата година) 1,13 милијарди секојдневно се логираат на FB (16% покачување[…]

19 Август – World Photography Day

19 Август – World Photography Day

Друштво здраво! Колкумина од вас се сеќаваат кога првпат во своите раце држеле фото апарат или кога првпат направиле фотографија? Денес е светскиот ден на фотографијата! Пред точно 177 години, на денешен ден е направена првата фотографија – нешто кое го промени светот засекогаш. Boulevard du Temple – фотографијата направена од страна на Louis Daguerre[…]