19 Август – World Photography Day

Друштво здраво!

Колкумина од вас се сеќаваат кога првпат во своите раце држеле фото апарат или кога првпат направиле фотографија? Денес е светскиот ден на фотографијата!

Пред точно 177 години, на денешен ден е направена првата фотографија – нешто кое го промени светот засекогаш.

1200px-Boulevard_du_Temple_by_DaguerreBoulevard du Temple – фотографијата направена од страна на Louis Daguerre е општо прифатена како прва фотографија во историјата на човештвото.

Повеќе за прославата на овој ден на социјалните мрежи – #WorldPhotographyDay. Вклучете се и вие и споделете ги вашите фотографии!

Во оваа прилика, сакаме да споделиме со вас една убава фотографија од нашата колекција 🙂 Уживајте во денешниот ден и нахранете ги сетилата со убави фотографии!

DSC_0089