Must see – новата реклама на Kenzo!

Секогаш сакаме да споделиме нешто убаво, а според нас, ова е еден од најдобрите рекламни спотови во последно време. Погледнете го и мотивирајте се и Вие да направите креативно идејно решение за презентација на Вашиот бренд.  

Нов, вкусен клиент :)

Со задоволство објавуваме, дека почнавме соработка со еден од најреномираните ресторани во Македонија! Веруваме дека ретки се тие кои не слушнале за Гурмет 🙂 Ќе се обидеме преку социјалните мрежи да го доближиме вкусот на Гурмет во дигиталниот свет! Посетувајте ја нивната Facebook страница и очекувајте многу позитивни изненадувања 🙂 Пријатен апетит!

Аватар – како од филмот?

Дечки здраво! Често се сретнуваме со прашањето за името на нашата агенција – Аватар Медиа 🙂 Ако не сте дел од оние кои не прашале, а сакате да дознаете, here we go: Најчеста асоцијација е познатиот филм Avatar, кој е дело на познатиот режисер и 3-кратен добитник на Оскар, Џејмс Камерон. Сепак, идеата зад нашето[…]

Pinterest станува интересна платформа за маркетинг

Дали користите Pinterest? Ако одговорот на ова прашање е негативен, препорачуваме веднаш да се вклучите на 4-тата по големина социјална мрежа на планетава! Она што нас ни го привлекува вниманието е можноста Pinterest да се искористи за пласирање на маркетинг кампањите на нашите клиенти. Статистичките податоци говорат дека ова е платформа која не би требало да ја заобиколите во[…]

7 Facebook факти кои треба да ги знаете!

Маркетинг потенцијалот на Facebook станува поголем од ден на ден. Од последните податоци заклучно со Јули 2016, издвојуваме дел од фактите и бројките кои треба да ги знаете! На светско ниво, има 1,71 милијарда FB корисници (што претставува покачување од 15% во однос на минатата година) 1,13 милијарди секојдневно се логираат на FB (16% покачување[…]

19 Август – World Photography Day

Друштво здраво! Колкумина од вас се сеќаваат кога првпат во своите раце држеле фото апарат или кога првпат направиле фотографија? Денес е светскиот ден на фотографијата! Пред точно 177 години, на денешен ден е направена првата фотографија – нешто кое го промени светот засекогаш. Boulevard du Temple – фотографијата направена од страна на Louis Daguerre[…]

Добиена дозвола за Премиер Менаџер

Со огромна возбуда Ви ја пренесуваме веста дека Министерството за Финансии на Република Македонија ни издаде дозвола за приредување на интерактивната игра на среќа Премиер Менаџер! Аватар Медиа ги исполни сите услови и ги подмири сите давачки кон државата за организација на ваков тип игра, па се што ни останува е успешно да го комплетираме[…]

Макпримат, нов клиент на Аватар Медиа

Здраво дечки, Со огромно задоволство објавуваме дека текстилната компанија Макпримат е нов клиент на Аватар Медиа. Стартувавме со работа на 26 јули, а се надеваме дека ќе имаме долга и плодна соработка. Макпримат е водечка текстилна компанија со седиште во Скопје, Р. Македонија. Формирана е како семејна компанија во 1990 година и од формирањето до[…]